Sivut

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Blogipohdintaa

On päiviä ja hetkiä (toisinaan myös viikkoja) jolloin todella pohdin että minkä helvetin takia kirjoitan blogia. Yritän selventää ajatusmaailmaani:

- Nykyään jokaisella on blogi. Jokaisella täytyy olla foorumi jossa voi heruttaa vaateostoksiaan, tai edes sitä pientä arkista kahvihetkeä kaverin kanssa. Se on ihan ok, mutta omasta mielestäni tuollaiset blogit ovat äärimäisen tylsiä ja sisällöttömiä. Räpsitään kuva joka saamarin sukkapaketista mikä on ostettu, sitten etsitään netistä vielä jotain ajatelma-lauseita hempeän kuvan kera ja linkitellään niitä. Tämä sama sisällöttömien random-ajatuskuvien ärsytys toistuu myös naamakirjassa. Ja sitten tulee niitä hetkiä, kun päässä pyörii ajatus "ei jumalauta, mähän teen just tasan sitä samaa mistä itse ärsyynnyn suunnattomasti"

- Edelliseen ajatukseeni liittyen; olen toisinaan turhan äkkipikainen tekemään päätelmiä ihmisten suhteen. Jos törmään esim uuteen blogiin, jossa ensimmäisenä pistää silmään liian monta kertaa "awws", " ^^", "o.O" tai "ihku" (tai pahimmillaan ihQ), suljen blogin. Ja aivan sama koskee taas naamakirjaa ja uusia (ja vanhoja) tuttuja. Banniin menevät kaikki jotka liikaa raiskaavat edellämainittuja merkkejä. Voi toki olla, että joskus noiden raivostuttavien sanakorvikkeiden takaa löytyisi ihminen jolla on päänsä sisällä myös ajatuksia, mutta neulan etsiminen heinäsuovasta on tuskastuttavaa. Tai sitten olen itse liian vanha; yritän mielummin kirjoittaa ajatukseni sanoilla, käyttää hetken aikaa siihen että mietin miten ilmaisen tunteeni muuten kuin kahdella oolla joiden välissä on piste. Toki siinäkin pitää muistaa painaa shiftiä että saa niistä silmistä erikokoiset. Summa summarum: En halua että joku leimaa minusta tuollaisen sisällöttömän awws-ihQuilijan.

- Käsittääkseni on olemassa erilaisia blogeja. On blogeja joissa puhutaan pelkkää asiaa ja asialle on olemassa selvät raamit. Joku puhuu politiikasta, toinen kalastuksesta, kolmas jostain muusta. Lukijat tietävät mitä on luvassa, ja on loogista että kalastuksesta kiinnostuneet liittyvät kalastus-aiheiseen blogiin lukijoiksi. On blogeja (onko ne sitten niitä lifestyle-blogeja?!) joissa kerrotaan hankinnoista, esitellään vaatteita jne. Sellaisia missä lukijat valikoituvat oman tyylinsä mukaan, ja joissa vaihdetaan mielipiteitä ja vinkkejä esim ostospaikoista, vaatteiden tuunauksesta, ihastellaan toisen upeaa asukokonaisuutta jne... Entäs sitten, kun rock-tyyliin hurahtanut vittumainen punapää haluaa ostos- ja keikkapäivitysten lomassa kirjoittaa joskus jotain asiaa? Ja TAAAAAS sama koskee naamista. Ei sillä, että kalastelisin tykkäyksiä tai huomiota, mutta on se jumalauta kumma miten humoristinen kakkakuva saa aikaan keskustelua, naurunaamoja ja kommentointia, mutta auta armias jos teet päivityksen jossa on ihan aikuisten oikeasti jotain asiaa. Sellaista asiaa, johon luulisi ihmisillä olevan mielipiteitä, tärkeitä asioita. Näen sieluni silmin kun moni sellaisen päivityksen lukee, ja raapii päätään miettien "missä täs on se osio mille saa nauraa?". Huumori on tärkeää, mutta itse pidän suunnattomasti myös keskusteluista jotka ovat rakentavia, joissa vaihdetaan mielipiteitä ja ajatuksia muustakin kuin puhkikierrätetyistä elämänlatteuksista.

- On hauska seurata millä hakusanoilla ihmiset blogiini päätyvät. Reisisaappaat tuntuu olevan yksi suosituin hakusana. Ikävä tuottaa teille pettymys ketkä tähänkin tekstiin eksytte koska tässä mainitaan sana reisisaappaat (toistan vielä kerran; reisisaappaat), ja blogista löytyy peräti yksi kirjoitus jossa on kyseisistä saappaista kuva ja tarinaa. Reisisaappaat nussiessa oli myös hyvin mielenkiintoinen hakusana. Muita hakusanoja on mm. darra, huumorikuvat, pettäjät (mitä vittua?!), neekeri, vitutus, hyvä perse. Toki niitä tavanomaisempiakin hakusanoja joukosta löytyy. Viittaavien sivustojen ja URL-osoitteiden lista on myös mielenkiintoinen siinä mielessä, että muutamasta osoitteesta käyntejä sivullani on lähes päivittäin. On ihan ok että blogia luetaan anonyymisti, mutta lämpimästi tervetuloa myös lukijaksi, niin ei tarvitse joka päivä googletella onko päivityksiä tullut :) Ja jos siellä anonyymeissä on joku sukulainen, kollega tai joku muu joka luo vihaisia tai oudoksuvia katseita kun näet millaisia vaatteita käytän joskus keikoilla tai ylipäätään silloin kun en ole töissä tai kissanristiäisissä, niin saat luoda niitä katseita myös kasvotusten ja jopa kysyä jos jotain kysyttävää on, en pahastu :)

-  Äskeiseen liittyen; yksityisyys. On vaikea päättää mistä blogiinsa kirjoittaa, kuinka henkilökohtaista haluaa jakaa tuntemattomille? Toisinaan olisi paljon helpompi kirjoittaa anonyymisti ja kasvottomasti; voisi kirjoittaa tasan niistä asioista mitkä sillä hetkellä mieltä kaivelevat, ilman että tarvitsisi stressata siitä kuka blogia lukee. Toisaalta, en todellakaan jaksa itsekään lukea blogeja jotka menevät ruikuttamiseksi. En silti kannata teennäisen onnellisuuden kuvan antamista. Toisaalta taas "yhyy mua nyt surettaa yks juttu mut en kerro mikä" -päivitykset ovat sekä blogissa että naamiksessa niitä o.O -päivityksiäkin raivostuttavampia. Eli kultaisen keskitien löytäminen on vaikeaa minulle, kun tapanani on sortua arvostelemaan muita, kunnes sitten muistan katsoa peiliin...

- Heinäsuovasta löytyy myös niitä blogeja joita itse mielelläni luen; kauniita kuvia, upeita vaatteita, inspiraatiota, mielipiteitä ja kirjoitusta jossa on sisältöä. Luulen kuitenkin että heinäsuopaan ei mahdu montaa neulaa löydettäväksi, ja siksi pohdin oman blogini tulevaisuutta.

Jos tämän joku jaksoi lukea loppuun asti, niin huomautan vielä että tarkoitukseni ei ole pahoittaa kenenkään bloggaajan mieltä; jokainen meistä päättää itse mistä ja miten kirjoittaa. Tarkoitukseni oli vain ja ainoastaan valottaa omaa ristiriitaista ajatusmaailmaa bloggailun suhteen :)

4 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintosia tosiaan nuo hakusanat, millä tänne on päädytty. :D Itelläkin tulee nuita seurattua, ja ihmeteltyä. On milloin mitäkin, mutta joulun tienoilla todella monet on kahtena vuotena peräkkäin löytänyt blogiin hakusanoilla: "minni hiiren jalka". Mie niin haluaisin tietää, että miksi ihmiset googlettaa minni hiiren jalkaa? :D Tuolla rimpsulla oli nimittäin joinakin päivinä yli parikymmentä hakua, mutta en kyllä tiedä, et miten miun blogiin on löydetty sillä. ;)

  Mukava oli muuten lukea näitä siun pohdintoja bloggaamiseen liittyen, kun itselläkin on viime aikoina pyörinyt aika monet näistäkin asioista mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D no toi minni hiiren jalka on kyllä melko mielenkiintoinen hakusana! Mukava että jaksoit avautumistani lukea :) Ja lohdullista myös kuulla jos muillakin samoja asioita mielessä pyörii, sinunkin ajatuksista blogin suhteen olisi kiva kuulla enemmän. Itse koen että se ehkä myös lukijalle avaa bloggaajan maailmaa vähän enemmän, että miksi kirjottaa jostain aiheesta ja jotkut elämän osa-alueet pysyvät blogin ulkopuolella.

   Poista
 2. Tää on hyvä ja monia ajatuksia herättävä teksti!! :)
  Itsellä on ollut vähän kiireitä viime aikoina niin en ole ehtinyt lukemaan kunnolla ihmisten päivityksiä, joten vähän myöhässä tulee tähän vastausta!! :(

  Näitä on kyllä huvittavaa välillä seurata, että millä sanoilla on blogiin päädytty!! Välillä on ihan järkyttävän rivojakin sanoja jotka itselle herättää lähinnä suuren kysymysmerkin, että millä hitolla toi on yhdistetty blogiini!! :D Sitten taas on ollut myös huvittavia hakujuttuja kun eräs tuttuni kertoi etsineensä olkaimettomista rintsikoista jotain tietoa niin oli blogini löytänyt sillä!! :D

  Itse tykkään monesti lukea sellaisia blogeja jotka kertovat ihmisten ajatuksista ja erilaisista mielipiteistä, höystettynä erilaisilla hömppä jutuilla kuten vaate hankinnoillaan josta voi itsekkin löytää jotain inspiraatiota omaan pukeutumiseen!! Mutta se on kyllä rasittavaa kun kaikki maailman sukat ja dödöt tuodaan julki joka ikisessä postauksessa, yleensä poistunkin hyvin nopeasti sellaisista... Seuraan myös muutamia pinnallisempiakin blogeja ihan vain sen takia että näkee erilaisia tyylejä ja vaatteita, erilaisia tapoja meikata, jotta voi itsekkin oppia jotain uutta ja omaan tyyliin miellyttäviä asioita!! :)

  Olen hirmuisesti tykännyt lukea näitä sinun tekstejäsi, kirjoitat kovin kivasti ja selkeästi ja monissa asioissa huomaa kuinka vain nyökyttelee päätä sitä mukaan kun lukee!!:D Lisäksi tykkään sinun tyylistäsi pukeutua!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, juu noi hakusanat on ihan käsitämättömiä :D Juuri kuulin että eräs tuttu oli löytänyt blogiini hakusanalla "punainen poncho". Että käsitöitä kun etsii niin päätyy reisisaapas-kuviin, mahtava tuo google ;) ...

   Olen aidosti iloinen jos blogini sisältä miellyttää, ja erityisen ilahtunut olen siitä että joku lukemisen lisäksi jaksaa kommentoida ja vieläpä hyvin monisanaisesti :) Se että kirjoitan aiheista laidasta laitaan, varmasti saattaa ärsyttää joitakin, mutta onneksi on helppo poistaa itsensä lukijoista... Etenkin silloin jos saan kommenttia asia-kirjoituksiin, lämmittää se mieltä kovasti, kertoo myös lukijasta paljon :) Kiitoksia siis sinulle <3

   Poista

Sana on vapaa, kerro minulle ajatus tai kaksi :)